Teknologi

Wifi Calling – U Mobile

Sudah menjadi kebiasaan apabila kita berada di dalam bangunan, rumah atau pejabat line telefon menjadi lemah kerana dihalang oleh bangunan. Jadi, jadilah masalah drop call, miss call, padahal telefon tak berbunyi pun, tiba-tiba ada miss call. Dah tu, kenalah marah ke isteri pasal tak jawab call, duk buat apa dia tanya. Padahal bukan salah kita pun kann…kini ada caranya, Wifi Calling!

Baca »
Teknologi

Ubah Setting Channel Wifi

Susulan status dan blog ambo tentang wifi channel, channel width dan 2.4GHz/5GHz. Ada kekawan yang bertanya nak ubah kat mana.. so sedikit cara nak buat, kita kena ubah dalam bahagian admin modem/router unifi/streamyx kita.

Baca »
Teknologi

Tip WiFi – Sila ubah Channel

Tip wifi – skang ni masing2 dah makin canggih, semua dah guna wifi, maka kalau tinggal di perumahan memang akan nampaklah pelbagai signal wifi bertebaran.. Perhatikan bahagian yang anak panah, Ch = Channel.. nampak tak pelbagai SSID(wifi) yang mempunyai channel yang sama? Apabila ini berlaku, senang sangat signal2 wifi ni berlanggar, lalu terjadilah kehilangan kelajuan/tersekat dan lain2.

Baca »
May 2020
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Categories
Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 56 other subscribers