Apakah ituSpirulina?

Spirulina adalah organisma yang ringkas dan bersel tunggal yang mendapat nama daripada perkataan Latin iaitu ‘helix’ atau ‘lingkaran’ kerana ciri fizikalnya seperti satu lingkaran. Nama saintifiknya ialah Arthrospira Platensis dan tergolong dalam kelompok cyanobakteria.

Dipercayai sebagai tumbuhan hidup yang tertua di bumi, sudah wujud selama 3.6 bilion tahun. Alga biru-hijau ini diiktiraf secara global sebagai makanan semula jadi yang terunggul.

Spirulinamerupakan

“Makanan paling ideal untuk manusia sejagat.”

Persidangan Makanan Dunia Bangsa-bangsa Bersatu

“Pelengkap kesihatan terbaik manusia dalam abad ke-21.”

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO)

“Spirulina sebagai salah satu makanan utama untuk kegunaan jangka panjang bagi misi angkasa lepas.”

SPIRULINA – Nature’s Superfood oleh Kelly Moorhead, Bob Capelli dan Gerald R. Cysewski, PhD

“Makanan masa depan yang paling ideal dan sempurna.”

Pertubuhan Pendidikan, Sains & Kebudayaan (UNESCO)

“Spirulina: Makanan untuk masa depan.”

Jabatan Pertanian Amerika Syarikat (USDA)

Tonton Video

Spirulina - Makanan Unggul 1
Play Video

MengapakahSpirulinaOrganik dikenali sebagai “Makanan Unggul”?

1. Kaya dengan Kepelbagaian Nutrisi dalam Nisbah yang Seimbang

Badan manusia memerlukan lebih daripada 60 jenis zat nutrien dari pemakanan harian untuk berfungsi secara optimum. Kekurangan salah satu zat nutrien mungkin akan menghadkan penyerapan zat nutrien penting lain. Dalam jangka panjang, ini akan menyebabkan ceraian rantaian nutrisi dalam badan.
Spirulina Organik kaya dengan 5 nutrisi utama seperti: protein, karbohidrat, asid lemak perlu, vitamin dan mineral serta lain-lain zat nutrien.

Ia juga mempunyai nisbah zat nutrien perlu yang seimbang untuk memaksimumkan penyerapan, menjadikannya salah satu suplemen yang paling seimbang dan lengkap di pasaran kini.

2. Nutrien Berkepekatan Tinggi

Spirulina Organik bukan sahaja mengandungi nutrien yang berbagai-bagai, ia juga mempunyai 6 nutrien komprehensif utama.

3. Alkali sepenuhnya

Keadaan badan yang beralkali mampu meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan membantu mengekalkan kesihatan selular. Justeru, kita perlu mengambil lebih banyak makanan seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan susu. Tetapi tahukah anda bahawa Spirulina Organik merupakan salah sejenis makanan yang paling beralkali?

4. Sumber Protein yang Tinggi dan Lengkap

Spirulina Organik mempunyai kandungan protein tertinggi berbanding makanan lain iaitu setinggi 70%. Spirulina Organik juga merupakan sumber protein yang paling senang dicerna, yakni 12 kali lebih banyak protein boleh guna berbanding daging! Tambahan pula, kandungan proteinnya sangat lengkap dengan 8 jenis asid amino perlu dan berbeza sekali dengan makanan lain berasaskan tumbuhan yang kekurangan satu atau lebih asid amino tertentu. Ianya juga bebas daripada kolesterol, hormon pertumbuhan, antibiotik dan lemak tepu.

5. Tinggi Kandungan Antioksida

Spirulina Organik mempunyai keupayaan antioksida yang berkesan disebabkan tinggi kandungan SOD (Super Oxide Dismutase), sejenis nutrien anti-penuaan yang sangat berkesan.

6. Amat Senang Dicerna dan Diserap

Sebagai sejenis makanan sel tunggal dengan dinding sel yang lembut (membran nipis) yang diperbuat daripada gula kompleks, enzim dan protein, Spirulina Organik amat senang dicerna dan diserap berbanding sayur-sayuran, buah-buahan dan alga serta klorela. Ciri-ciri ini membuatkan Spirulina Organik amat sesuai untuk individu yang mempunyai masalah pencernaan yang tidak baik seperti kanak-kanak dan warga emas.

Bagaimana Spirulina?boleh membantu kita?

Spirulina - Makanan Unggul 2

Menguatkan Sistem Ketahan Badan

Menggalakkan penghasilan sel darah putih, antibodi dan cytokin untuk menguatkan sistem ketahanan badan terhadap jangkitan dan penyakit.

Spirulina - Makanan Unggul 3

Mengekalkan kesihatan kardiovaskular & mengurangkan tahap kolesterol

Dibuktikan secara klinikal dapat meningkatkan kesihatan kardiovaskular dengan mengurangkan tahap LDL (kolesterol jahat) serta trigliserida dan meningkatkan tahap HDL (kolesterol baik). Juga dapat mengurangkan pembentukan plak pada dinding arteri.

Spirulina - Makanan Unggul 4

Melancarkan fungsi penghadaman dan kesihatan gastro-usus

Penyelidikan telah mengesahkan bahawa Spirulina dapat menggalakkan penghadaman dan melancarkan pergerakan usus besar. Ia juga dapat menindas mikroorganisma mudarat dan menggalakkan penghasilan flora berfaedah.

Spirulina - Makanan Unggul 5

Melindungi badan daripada masalah kurang darah

Kandungan zat besi dalam Spirulina adalah amat bio-aktif dan mudah digunakan oleh badan. Sesuai untuk wanita datang haid atau ibu mengandung yang berisiko tinggi untuk mendapat anemia. Antara simpton-simpton anemia adalah seperti sering keletihan atau kelesuan, wajah pucat dan gagal menumpu perhatian.

Spirulina - Makanan Unggul 6

Membantu mengawalatur berat badan

Dengan nutrisi unggul yang bertenaga tinggi serta kalori rendah, Spirulina amat sesuai untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan tanpa mengalami keletihan dan lemah lesu serta kekurangan nutrien. Spirulina diambil sebelum makan dapat menyekat selera makan dan rasa mengidam yang boleh menyebabkan terlebih makan. Ia dapat mengurangkan kesembapan akibat pengumpulan sisa berasid dalam badan.

Spirulina - Makanan Unggul 7

Menggalakkan kulit sihat berseri dengan cara detoksifikasi

Membantu mengekalkan kulit sihat, rambut dan kuku yang kuat serta menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan yang boleh menyebabkan masalah kesihatan.

Kenapa perlu pilih Spirulina Organik

Spirulina - Makanan Unggul 8

Kita telah sedar dan tahu yang spirulina bagus untuk kesihatan kita, tapi tidak semua spirulina yang dijual itu sama mutunya. Sila pilih yang bermutu tinggi kerana kebaikan daripada spirulina itu sendiri akan terjejas jika tidak ambil yang bagus dan bermutu. Pastikan anda beli Spirulina yang disahkan Organik!

Spirulina Organik sememangnya makanan semula jadi yang luar biasa, mengandungi lebih daripada 60 jenis zat nutrien dan membekalkan pelbagai manfaat kesihatan.
Spirulina Organik – makanan untuk kehidupan anda!

 

Kandungan yang tinggi

Dihasilkan daripada spirulina berkualiti premium yang disahkan organik dari Parry  Nutraceuticals Ltd, merupakan pakar pengeluar spirulina organik di dunia. Juga merupakan satu-satunya spirulina yang dianugerahkan Gred USP. 100% semulajadi, tanpa pengisi, bahan pengikat atau bahan tambahan kimia untuk memastikan penyerapan dan asimilasi nutrien yang lebih baik.

✓ 2 Sijil Organik yang dianugerahkan oleh agensi dunia ✓ Mematuhi kesemua garis panduan keselamatan makanan antarabangsa termasuk USFDA, JHFA & Piawaian Makanan Kesihatan Eropah ✓ DIsahkan bebas daripada mikrosistin 

Spirulina - Makanan Unggul 9

Jaminan Kualiti sangat penting - Pengesahan USP

Mantap dan terbaik dari segi kualiti dan potensi serta keselamatan untuk setiap lot penghasilan. 100% bebas daripada pencemaran. Mematuhi dakwaan untuk Sijil Analisis identiti, keberkesanan, ketulenan dan kualiti.

Perkongsian Pengalaman

Spirulina - Makanan Unggul 10

Cik Wani suka kan Spirulina Organik

Cik Wani ada masalah tidak lalu makan, ini mengakibatkan kekurangan zat, tambahan pula dia kerap gastrik. Dia telah mencuba Spirulina Organik selama 2 minggu. Alhamdulillah, dapat elak gastrik, selera makan bertambah, badan kuat dan sihat dan sekaligus memberikan kulit yang lebih menarik. Cik Wani mensyorkan Spirulina Organik ini kepada semua!

Spirulina Organikterbaik tidak perlu mahal!

Untuk dapatkan kesan terbaik anda wajib dapatkan Spirulina Organik yang terbaik, dan yang terbaik tidak perlu mahal tau… 

Apa kata pembeli kami?

Tawaran DiskaunSpirulina Organik (psstt tawaran masa terhad)

Harga Normal

Harga Kami hanya

Spirulina - Makanan Unggul 11

Spirulina Organik 300 biji

✓ 300 biji tablet x 200mg (Cukup untuk 30 hari)
✓ Kualiti Premium Gred USP
✓ Organik, Bersih dan Selamat
✓ Tanpa bahan Kimia, bahan pengisi dan pengikat.
✓ Halal!

THANKSforSHARING

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Jangan Terlepas Blog Terbaru WANniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

Open chat
1
Salam, saya Wan, apa yang boleh saya bantu?
Powered by
Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.