Wifi Calling – U Mobile

Sebarkan...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sudah menjadi kebiasaan apabila kita berada di dalam bangunan, rumah atau pejabat line telefon menjadi lemah kerana dihalang oleh bangunan. Jadi, jadilah masalah drop call, miss call, padahal telefon tak berbunyi pun, tiba-tiba ada miss call. Dah tu, kenalah marah ke isteri pasal tak jawab call, duk buat apa dia tanya. Padahal bukan salah kita pun kann…😅

Sebenarnya smartphone canggih korang tu ada satu fungsi yang menjadikan wifi di rumah atau office anda menjadi “personal mobile network tower”, jadi walaupun signal telco korang tersekat oleh dinding2 tetapi jika korang sedang tersambung dengan wifi, maka signal telco akan jadi elok dan molek, so takdelah masalah dropcall atau miss call. Buat masa sekarang ni, yang saya tahu, U Mobile telah menyokong fungsi ini. Jadi, buat pengguna U Mobile, boleh aktifkan fungsi Wifi Calling untuk mendapat mutu panggilan yang lebih baik semasa berada dalam rumah atau pejabat.

Jadikan Wifi anda sebagai "personal mobile network tower"

Wifi Calling - U Mobile 1

Beberapa maklumat penting tentang Wifi Calling oleh U Mobile.

Wifi Calling - U Mobile 2
Wifi Calling - U Mobile 3

Cara aktifkan fungsi Wifi Calling untuk iOS

Apabila anda telah aktfikan fungsi Wifi Calling, anda hanya perlu bersambung dengan wifi rumah atau pejabat, dan telefon anda akan tersambung dengan U Mobile Wifi jika perlu, kemudian anda boleh terima atau buat panggilan seperti biasa.

Leave a Reply

1
Salam, saya Wan, apa yang boleh saya bantu?
Powered by

Jangan Terlepas Blog Terbaru WANniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.