Tambah Fungsi Pengecas Tanpa Wayar ke Telefon Anda

Sebarkan...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Masih menggunakan kabel untuk pengecas telefon anda?

Kan best kalau dapat caj tanpa wayar, wireless charging. Letak phone atas tempat pengecas tanpa wayar,, telefon terus dicaj. Tak payah cucuk-cucuk kabel dah. Kedai WANniaga ada jual pengecas tanpa wayar ni, ada beberapa model dan pelbagai julat harga yang sesuai dengan anda.

Tapi fungsi pengecas tanpa wayar ni ada hanya pada smartphone yang mahal atau separa mahal. Jadi jika telefon anda tidak menyokong pengecas tanpa wayar maka korang takleh guna wireless charger tu. Dah tu macam mana nak guna juga pengecas tanpa wayar ni?

Kami ada caranya!

Nampak tak dalam video tu? iPhone 6 pun boleh pakai wireless charger tau. Tapi apa benda yang melekat kat belakang phone tu? Haaa tu la namanya wireless charger receiver, fungsinya adalah untuk menerima caj elektrik tanpa wayar menggunakan wireless charger. 

Tonton video di bawah ini, nampak tak? Caj elektrik masuk secara tanpa wayar apabila guna wireless charger receiver ni.

Korang just beli LDH Qi Wireless Charger Receiver, pastikan pilih yang sesuai dengan phone korang, kalau tak tahu, whatsapp Kedai WANniaga. Pasang LDH ni kat phone korang, then barulah korang boleh guna gajet yang menyokong pengecas tanpa wayar untuk caj telefon korang. Canggih…!

Apabila dah pasang, korang boleh sembunyikan LDH2.0/1.0 ni dalam case phone korang sebab ianya nipis sahaja, tapi pastikan case tersebut menyokong wireless charging tau.

Best rasanya apabila phone kita boleh dicaj tanpa wayar, korang beli powerbank wireless pun boleh guna. Senang! 

Oklah, kalau ada apa2 persoalan boleh contact kami je. Nanti kami bantu.

Leave a Reply