Facebook , Instagram dan Whatsapp – Pengsan!

Sebarkan...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

3 serangkai mati! Down! Pengsan!

Hari ni, 14 April 2019, rangkaian sosial media 3 serangkai – Facebook, Whatsapp dan Instagram tidak boleh diakses, atau nama mudah…DOWN, PENGSAN.

Bagi orang berniaga yang bergantung harap kepada sosial media untuk website mereka, bergantung 100% kepada pages mereka di Facebook, dan Whatsapp sebagai medium pengurusan jualan perniagaan mereka, situasi begini amat ditakuti. Ketika ini, para pelanggan mereka tidak boleh menghubungi mereka, para bakal pelanggan tidak menjumpai pages perniagaan mereka, kerana Facebook telah lumpuh.

Saya selalu menasihatkan untuk perniagaan wajib mempunyai DOMAIN NAME sendiri, wajib mempunyai website sendiri dan tidak bergantung sepenuhnya kepada sosial media sebagai medium perniagaan mereka.

Apabila anda mempunyai domain, website sendiri, ianya hak anda. Selagi anda membayar yuran akses, domain perniagaan anda adalah milik anda, bukan milik Facebook yang mana bila2 masa FB boleh delete pages anda, seterusnya anda kehilangan beribu-ribu followers. LUMPUH terus perniagaan anda.

Β 

Jadi, dapatkan segera nama domain perniagaan anda, bina jenama/brand anda sendiri, agar perniagaan anda dijumpai tanpa perlu melalui sosial media.

Saya di WANniaga.com menawarkan perkhidmatan, membina website, mobile app dan khidmat nasihat pembinaan online shop dan lain-lain berkenaan pembinaan dan pembangunan jenama anda di internet.

Ingat ya… INTERNET bukan hanya Facebook, Whatsapp atau Instagram.

Jom, milik domain sendiri!

Leave a Reply

Jangan Terlepas Blog Terbaru WANniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.