Bayar Zakat Fitrah Melalui Maybank2U

Sebarkan...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Mudah sangat, bayar Zakat Fitrah mengunakan Maybank2u

Syawal hampir menjelma. Dan kita sebagai umat Islam tahu akan kewajipan kita untuk membayar Zakat Fitrah. Sudah menjadi amalan umat Islam, bayaran zakat fitrah dilakukan di masjid, kaunter-kaunter khas yang dibuka oleh Majlis Agama Islam negeri-negeri.

Macam di tempat saya, imam-imam, bilal atau pegawai yang dilantik akan membuka kaunter bayaran di masjid, saya selalu bayar di Masjid Al-Huda.

Namun, sesuai dengan perkembangan teknologi, cara pembayaran zakat fitrah juga semakin dipermudahkan. Sejak beberapa tahun yang lepas, majlis agama Islam negeri telah pun membuka peluang kepada umat Islam untuk membayar zakat fitrah melalui perbankkan internet, seperti Maybank2U.

Dan untuk mengambil peluang ini, alhamdulillah, saya telah selesai membayar zakat fitrah melalui M2U dengan mudah dah cepat. Jumlah bayaran zakat fitrah bergantung kepada kiraan majlis agama Islam negeri masing-masing, sebagai contoh di Kelantan, MAIK di halamannya telah menyatakan jumlah zakat fitrah untuk tahun Hijrah 1440 ialah RM7 seorang >>>> rujukan di sini http://bit.ly/2IdmM3C

 

Cara untuk bayar zakat fitrah guna M2U

Dengan adanya kemudahan pembayaran zakat fitrah dan zakat-zakat lain melalui perbankkan internet, maka memudahkan lagi untuk umat Islam menunai kewajipan kita sebagai seorang muslim.

Semoga amalan kita ini diterima Allah SWT.

Leave a Reply