7 Gaya Rambut Popular Di Kalangan Lelaki Zaman Sekarang

Sebarkan...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

7 Gaya Rambut Popular Di Kalangan Lelaki Zaman Sekarang

Mungkin ramai di antara anda semua yang tidak pasti Apakah gaya rambut yang sesuai untuk anda, dan dah boring dengan gaya rambut sekarang.. Jadi kami kongsikan sedikit gaya rambut yang menjadi TREND dan kegilaan ramai jejaka2 zaman sekarang.

#1 (FADE)
Potongan rambut FADE yang digabungkan dengan gaya UNDERCUT, telah menjadi sangat popular dengan kemunculan gaya “Sisi pendek, Panjang di atas”. Ianya telah menjadi kegilaan gaya rambut lelaki moden.

#2 (UNDERCUT)
Potongan FADE BAHAGIAN sisi dipadankan dengan rambut panjang bahagian atas. Ciri utama pemotongan adalah kontras yang tajam di antara sisi di cukur dan bahagian atas yang tebal.

#3 (QUIFF)
Quiff biasanya di gayakan dengan rambut spiky dan menampakkan lebih tebal. Dan finishing nya nampak gaya messy sama ada menggunakan tangan atau sikat jenis brush. Cara Potongan nya agak berbeza di bahagian atas. Ia menggunakan teknik Potongan layer yang membuatkan rambut senang untuk terpacak.

#4 (COMB OVER)
Walaupun banyak tukang gunting enggan memanggilnya sebagai “Comb over”, dan sebaliknya merujuknya sebagai “Side part”, gaya rambut hampir sama. Sikat gaya rambut terdiri daripada rambut disikat ke satu sisi dengan bahagian.

#5 (POMPADOUR)
Voluminous dan dramatik, gaya rambut pompadour adalah yang paling lama di bahagian depan kepala untuk memberi kan gaya “POMP” dan secara beransur-ansur pendek ke arah belakang kepala.

#6 (FAUX HAWK)
Faux Hawk (fohawk) mimik kepada Mohawk, tetapi di elakkan mencukur bahagian sisi. Kerana namanya bermaksud “Fake Hawk”, gaya rambut Fohawk mempunyai sisi pendek dengan rambut panjang di atas yang ditekan ke arah pusat kepala.

#7 (SLICK BACK)
Slick Back (sisir ke belakang) adalah gaya dengan sisi pendek FADE atau UNDERCUT dengan rambut panjang di atas. Gaya rambut Slickback akan memerlukan anda menggunakan produk gaya, seperti POMADE, untuk “slick back” semua rambut anda dari depan ke belakang.

p/s :sebut sahaja gaya rambut yang korang nak.Dan tau lah Abam Barber tu nak buat camna. Atau lebih baik korang tanya pendapat Barber gaya mana yang sesuai dengan bentuk muka korang. Takde lah main tangkap muat je kan.😅

Anyway Semoga bermanfaat dengan apa yang kami kongsikan ini. Dan semoga korang akan bertambah KACAK dan tampil lebih YAKIN dengan gaya rambut baru nanti😊

Bagi korang yang nak produk apa yg sesuai untuk gaya rambut korang boleh cuba Black Gold #GummyPomade

Beli online, nanti abam posmen hantar depan rumah - PERCUMA

×

Cart

Cart

Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.