Ruam Lampin Bayi

Ruam lampin adalah perkara biasa bagi bayi, terutama sekali apabila mereka antara sembilan hingga 12 bulan. Jadi, anda sebagai ibubapa berkemungkinan pada satu masa, membuka lampin bayi anda dan berhadapan dengan punggungnya yang radang merah. Ia boleh berlaku tak kira samada anda menggunakan lampin yang boleh dibasuh atau lampin pakai buang.

🖱Baca seterusnya "Ruam Lampin", penyebab dan cara untuk merawatnya.

Sejak ada baby kecik ni, ruam lampin sekali lagi menjadi perkara biasa.Walaupun, saya ni ketakutan untuk tukar lampin… hehehehe, tapi selepas dimandikan, dibasuh, saya boleh pakaikan lampin tau.

Jadi, masa nak pakai lampin tu, biasanya ada nampak ruam-ruam merah pada badan Aydi.

Yup, saya tahu banyak cara untuk merawat ruam lampin, tapi untuk ketiga-tiga anak saya, Wan Ariq, Wan Damia dan Wan Aydi, semuanya kami rawat dengan menyapu Teddie® Baby Nappy Cream ke bahagian ruam.

Alhamdulillah memang menjadi. Baby Aydi selesa sangat selepas di sapukan cream ni. Malah, saya sendiri ada masa guna juga cream ni untuk merawat bahagian kaki yang terkena air – jadi ruam merah. Selesa guna dan berkesan.

Faedah-faedah bila guna nappy cream ni;

  1. Melegakan gejala ruam lampin seperti kemerahan, bintik, sakit dan kulit mengelupas.
  2. Membentuk halangan pelindung untuk menjaga kerengsaan dan kelembapan.
  3. Memelihara kulit bayi semuanya kering, selesa dan bahagia.

Yan best dan bagusnya, nappy cream ni tiada parabens, minyak mineral dan colourants sintetik, jadi sangat selamat untuk baby kesayangan anda tau.

Harga pun tak mahal, dan sekarang ada harga promo pulak. Boleh beli di Kedai WANniaga.com. Mudah je nak beli klik butang “Add to cart”.

Orait… jumpa lagi next article…

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber

Categories
×

Cart

Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.