Bacaan Gula 28 Turun ke 14, Apa Yang Kak Ni Makan?

Sebarkan...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Minggu lepas, ambo berjumpa Kak Ni di Kampung Laut, setelah banyak tahun tak berjumpa. Kak Ni adalah kenalan lama keluarga ambo. Sejak dulu lagi masa Kak Ni berniaga sate dan beberapa perniagaan lain. Kali ini, ambo berjumpa kembali setelah mendengar khabar Kak Ni tak berapa sihat.

Bacaan Gula 28 Turun ke 14, Apa Yang Kak Ni Makan? 1

Kami bersembang panjang dan Kak Ni kongsi tentang penyakit beliau. Antara penyakit beliau adalah kencing manis. Oleh kerana ibu ambo sendiri mempunyai masalah kencing manis, tetapi pada usia 76 tahun, ibu ambo agak terkawal kencing manisnya, antara 6-10 bacaan gula. Tetapi, Kak Ni punya bacaan gula membuatkan ambo terkejut, 30!

Jadi ambo pun bertanyalah, Kak Ni ada ambil ubat/drug hospital/klinik? Kak Ni menyatakan beliau kini telah terpaksa cucuk insulin. Dan selepas cucuk pun, bacaan gulanya masih 28.

Ambo nasihatkan Kak Ni, mengikut pengalaman sendiri, selain teruskan ubat/drug doktor, dan berjumpa doktor untuk ujian dan rawatan, ambo katakan, kita perlukan zat dan rawatan yang amali, suplemen yang boleh membantu beliau dalam proses rawatan dan penyembuhan beliau. Ambo berkongsi tentang Laminine : https://wanniaga.com/laminine

Kak Ni telah beli pada hari itu juga. Dan ambo berjumpa sekali lagi dengan Kak Ni untuk bertanya khabar selepas lebih 7-8 hari Kak Ni makan Laminine. Dan inilah video Kak Ni yang berkongsi pengalaman beliau mengambil Laminine sebagai makanan tambahan untuk proses kesihatan beliau.

Ambo sangat gembira mendengar yang Kak Ni semakin segar, tidak lagi rasa nak tidur keletihan, bengkak di kaki beliau semakin surut, di mana pada hari pertama jumpa Kak Ni, bengkak agak besar. Manakala bacaan gula pun sangat memberangsangkan.

Ambo nasihat Kak Ni, jangan berhenti jumpa doktor untuk dapatkan nasihat dan rawatan. Minta pendapat doktor jika nak berhenti insulin atau apa2 rawatan lain. Berbincang dengan doktor kerana mereka lebih berilmu. Pun begitu, Laminine bukanlah pengganti kepada ubat/drug, Laminine adalah makanan yang mampu memberikan peluang penyembuhan kepada tubuh badan kita dan ianya proses kerjasama antara ubat/drug. Inilah yang ambo nasihat kepada ibu ambo:

Bacaan Gula 28 Turun ke 14, Apa Yang Kak Ni Makan? 2

Ini Ibu Saya…

Dulu, 3 minggu sekali jumpa doktor ambil ubat gout. Gastrik pun kena, sakit. Kesian ibu saya. Gout dan gastrik yang ibu saya deritai bukan disebabkan makanan, tapi…

Read More »

Dapatkan INFO Lanjut Tentang Laminine

Leave a Reply

Jangan Terlepas Blog Terbaru WANniaga

Masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan

terima pemberitahuan pos baru melalui e-mel

1
Salam, saya Wan, apa yang boleh saya bantu?
Powered by
Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.