NotaWAN
wanniaga

Facebook , Instagram dan Whatsapp – Pengsan!

Saya selalu menasihatkan untuk perniagaan wajib mempunyai DOMAIN NAME sendiri, wajib mempunyai website sendiri dan tidak bergantung sepenuhnya kepada sosial media sebagai medium perniagaan mereka. Kerana apabila FB, IG buat masalah, biz anda akan kena!

Read More »
Teknologi
wanniaga

Ubah Setting Channel Wifi

Susulan status dan blog ambo tentang wifi channel, channel width dan 2.4GHz/5GHz. Ada kekawan yang bertanya nak ubah kat mana.. so sedikit cara nak buat, kita kena ubah dalam bahagian admin modem/router unifi/streamyx kita.

Read More »
Teknologi
wanniaga

Tip WiFi – Sila ubah Channel

Tip wifi – skang ni masing2 dah makin canggih, semua dah guna wifi, maka kalau tinggal di perumahan memang akan nampaklah pelbagai signal wifi bertebaran.. Perhatikan bahagian yang anak panah, Ch = Channel.. nampak tak pelbagai SSID(wifi) yang mempunyai channel yang sama? Apabila ini berlaku, senang sangat signal2 wifi ni berlanggar, lalu terjadilah kehilangan kelajuan/tersekat dan lain2.

Read More »
Teknologi
wanniaga

Facebook 3D Photo

Beberapa hari lepas Facebook telah melancarkan fungsi 3D Photo. Photo anda akan kelihatan seperti 3D, menonjolkan subjek pada foto tersebut. So, macam mana nak buat ni?

Read More »
April 2019
S M T W T F S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Categories
Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber

×

Cart

Cart

Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.