Teknologi
wanniaga

Ubah Setting Channel Wifi

Susulan status dan blog ambo tentang wifi channel, channel width dan 2.4GHz/5GHz. Ada kekawan yang bertanya nak ubah kat mana.. so sedikit cara nak buat, kita kena ubah dalam bahagian admin modem/router unifi/streamyx kita.

Read More »
Teknologi
wanniaga

Tip WiFi – Sila ubah Channel

Tip wifi – skang ni masing2 dah makin canggih, semua dah guna wifi, maka kalau tinggal di perumahan memang akan nampaklah pelbagai signal wifi bertebaran.. Perhatikan bahagian yang anak panah, Ch = Channel.. nampak tak pelbagai SSID(wifi) yang mempunyai channel yang sama? Apabila ini berlaku, senang sangat signal2 wifi ni berlanggar, lalu terjadilah kehilangan kelajuan/tersekat dan lain2.

Read More »
Teknologi
wanniaga

Facebook 3D Photo

Beberapa hari lepas Facebook telah melancarkan fungsi 3D Photo. Photo anda akan kelihatan seperti 3D, menonjolkan subjek pada foto tersebut. So, macam mana nak buat ni?

Read More »
Teknologi
wanniaga

Maybank QRPay

Masa untuk berbelanja tanpa tunai! Aplikasi Maybank QRPay membolehkan anda menerima bayaran dari pelanggan anda dengan serta-merta ke dalam akaun bank anda dan memantau transaksi perniagaan anda dengan mudah di mana sahaja. Tidak perlu lagi membawa wang tunai yang besar. Anda boleh melakukannya dari telefon pintar anda!

Read More »
February 2019
S M T W T F S
« Jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Categories
Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber

×

Cart

Contact
+6 012 953 2348

WANNIAGA diuruskan oleh ABYG COMPUTER STATION (KT0151900-P)

Tingkat 1, No 1402, Taman Seri Ketil, Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan

Get Your Free Consultation. Let’s talk about your business! Fill out this form and we will reach out to you.