motoWAN

Guna Zoom? Ini 10 Cara untuk Zoom Yang Lebih Selamat!

Setiap aplikasi mempunyai kelebihan dan kekurangan, yang penting pengguna perlu tahu apa yang wajib dibuat untuk menjaga privasi dan keselamatan dalam bersosial media. Dalam video ni aku share 10 cara untuk jadikan Zoom korang lebih selamat.. Jom tonton…

Baca »
Teknologi

Anda Pengguna Telefon Pintar Android dan Anda Dalam Bahaya!

Ambo selalu dengar ada orang hilang duit melalui perbankkan internet. Ada yang akaun facebook diceroboh masuk. Iklan-iklan tak senonoh keluar di telefon pintar dan pelbagai macam masalah yang berlaku. Semua ini berlaku, mungkin kerana kebocoran keselamatan di telefon pintar anda

Baca »
Teknologi

Tambah Fungsi Pengecas Tanpa Wayar ke Telefon Anda

Kan best kalau dapat caj telefon tanpa wayar, wireless charging. Letak phone atas tempat pengecas tanpa wayar, telefon terus dicaj. Tak payah cucuk-cucuk kabel dah. Tapi macam mana nak buat kalau phone tak support wireless charging? Kami ada caranya…

Baca »
Teknologi

Wifi Calling – U Mobile

Sudah menjadi kebiasaan apabila kita berada di dalam bangunan, rumah atau pejabat line telefon menjadi lemah kerana dihalang oleh bangunan. Jadi, jadilah masalah drop call, miss call, padahal telefon tak berbunyi pun, tiba-tiba ada miss call. Dah tu, kenalah marah ke isteri pasal tak jawab call, duk buat apa dia tanya. Padahal bukan salah kita pun kann…kini ada caranya, Wifi Calling!

Baca »
Islam

Bayar Zakat Fitrah Melalui Maybank2U

Syawal hampir menjelma. Dan kita sebagai umat Islam tahu akan kewajipan kita untuk membayar Zakat Fitrah. Sudah menjadi amalan umat Islam, bayaran zakat fitrah dilakukan di masjid, kaunter-kaunter khas yang dibuka oleh Majlis Agama Islam negeri-negeri, namun ada cara lebih mudah.

Baca »
Pengumuman

Fungsi Baru Mobile App Compro – PROMO CODE

Kan lagi best kalau, Puan Na ada mobile app/aplikasi telefon restoran Puan Na sendiri. Dalam mobile app tu pelanggan boleh register, order makanan, bayar dan terus dapat diskaun dengan Puan Na memberikan PROMO CODE kepada pelanggan. Fuh, sudah pasti, pelajar-pelajar tersebut lebih mudah untuk bantu promosikan restoran Puan Na dengan PROMO CODE yang diberi. Canggih dan hebat!

Baca »
NotaWAN

Facebook , Instagram dan Whatsapp – Pengsan!

Saya selalu menasihatkan untuk perniagaan wajib mempunyai DOMAIN NAME sendiri, wajib mempunyai website sendiri dan tidak bergantung sepenuhnya kepada sosial media sebagai medium perniagaan mereka. Kerana apabila FB, IG buat masalah, biz anda akan kena!

Baca »
July 2020
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Categories
Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 55 other subscribers